Επικοινωνία

Ο Παναγιώτης Λιανός είναι διδάκτωρ Σχολικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί σε διάφορα κοινοτικά και εκπαιδευτικά πλαίσια για περισσότερο από μια δεκαετία και διαθέτει εμπειρία συνεργασίας με παιδιά, εφήβους, οικογένειες και εκπαιδευτικές δομές. Έχει εργαστεί ως μέλος της επιστημονικής ομάδας της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Δυτικών Κυκλάδων της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. και της επιστημονικής ομάδας του Συμβουλευτικού Κέντρου Οικογενειών του δήμου Ζωγράφου. Συνεργάζεται με την Εταιρεία Σχολικής και Οικογενειακής Συμβουλευτικής και Έρευνας (Ε.Σ.Ο.Σ.Ε.) και το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας (Κ.Ε.Ε.Σχο.Ψυ.) του Πανεπιστημίου Αθηνών για τον σχεδιασμό, εφαρμογή και αξιολόγηση προγραμμάτων πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης στον χώρο του σχολείου.

Έχει εκπαιδευτεί ως ομαδικός και οικογενειακός θεραπευτής στην Ελληνική Εταιρεία Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας. Διεξάγει ομαδικές και οικογενειακές συνεδρίες με εφήβους και ενηλίκους για την αντιμετώπιση συναισθηματικών και συμπεριφορικών διαταραχών.

Ειδικεύεται στη διάγνωση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών σε παιδιά και εφήβους, όπως και στη Συμβουλευτική γονέων, ενηλίκων και εφήβων. Διεξάγει αξιολογήσεις προσωπικότητας σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Είναι εγγεγραμμένος στο Ευρωπαϊκό Μητρώο Ψυχολόγων EuroPsy της EFPA (http://www.europsy-efpa.eu/find-a-psychologist)

Leave a Reply